دستگاه قضایی ایران بیاعتنا به تمامی دادخواهیها حکم اعدام نوید افکاری، نایبقهرمان کشتی نوجوانان ایران را اجرا کرد. وکیل او گفته آنقدر در اجرای حکم عجله داشتند که او را حتی از آخرین دیدار با خانوادهاش محروم کردند.
وید افکاری صبح روز شنبه ۲۲ شهریور اعدام شد. کاظم موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس در این باره گفت: «حکم قصاص نفس نوید افکاری متهم به قتل صبح امروز پس از انجام تشریفات قانونی استیذان و با اصرار اولیاء دم و خانواده مقتول به مرحله اجرا گذارده شد.»
بر اساس قوانین قضایی جمهوری اسلامی محکومین به اعدام حق دارند پیش از اجرای حکم خانواده خود را برای آخرین بار ببیند. اما به گفته حسن یونسی، وکیل خانواده افکاری، حتی این فرصت هم از او و خانوادهاش گرفته شد.
اعدام افکاری خشمی بهتآلود در جهان برانگیخت. کشتیگیر ایرانی بامداد شنبه اعدام و شامگاه “تحت تدابیر امنیتی به خاک سپرده شد”. سیاستمداران به اعدام افکاری اعتراض کرده و ورزشکاران خواهان طرد ایران از صحنههای ورزشی شدهاند.
اعدام غیرمنتظره نوید افکاری در سراسر جهان موجی از اعتراض به همراه بهت و حیرت برانگیخته است. علاوه بر ایرانیان، شمار زیادی از چهرهها و بنیادهای سرشناس جهانی به اعدام ورزشکار ۲۷ ساله اعتراض کردند و خواهان پاسخگویی جمهوری اسلامی شدند.
جمعیت بینالمللی ورزشکاران (گلوبال اثلیت) در بیانیهای اعدام افکاری را “ددمنشانه” دانست و خواهان طرد ایران از صحنههای ورزشی شد. این جمعیت گفته است که کمیته بینالمللی المپیک و انجمن جهانی کشتیگیران، باید ایران را به خاطر این اقدام تبهکارانه از حضور در تمام عرصههای ورزشی منع کنند.
کمیته بینالمللی المپیک گفت که از خبر اعدام نوید افکاری “شوکه” شده است. انجمن المپیک آلمان نیز به شدت اعدام افکاری را محکوم کرد و اقدام حکومت ایران را که به خواهش ورزشکاران و جمعیتهای بینالمللی کمترین وقعی ننهاد “تأسفانگیز” دانست.
سازمان عفو بینالملل گفت که رژیم ایران باید تبعات این قتل را تحمل کند. امنستی در بیانیهای گفت: اعدام مخفیانه کشتیگیر “به دنبال دادگاهی ناعادلانه ریشخند عدالت است و باید با اقدامات بینالمللی پاسخ داده شود”.
در لندن روز شنبه عدهای در اعتراض به اعدام ورزشکار جوان ایرانی، در برابر سفارت جمهوری اسلامی تجمع کردند.
آمریکا با لحنی شدید اعدام کشتیگیر جوان را محکوم کرد. مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز شنبه در پیامی توییتری اعدام افکاری را به مثابه “اقدامی خشن و بیرحمانه” و “هتک رذیلانه حرمت انسانی” محکوم کرد.
مهدی محمودیان، تلاشگر مدنی که تلاشهایی برای نجات جان نوید افکاری انجام داده بود، شامگاه شنبه ۲۲ شهریور در توییتی خبر داد که پیکر نوید افکاری “در روستای سنگر از توابع همایجان شهرستان سپیدان استان فارس تحت تدابیر امنیتی و شبانه به خاک سپرده شد”.
در پی اعدام “ناگهانی” نوید افکاری که خبر آن بامداد شنبه از سوی دادگستری استان فارس اعلام و از برنامه خبری تلویزیون ایران منتشر شد، حسن یونسی، وکیل خانواده افکاری گفت که دستگاه قضایی برای اجرای حکم “آنقدر عجله” داشت که خانواده محکوم را از “آخرین دیدار محروم کرد”.
حسن یونسی همچنین تأیید کرد که حکم اعدام افکاری به طور ناگهانی اجرا شد، در حالی که قرار بود جمعی از “خیرین شهر شیراز برای جلب رضایت خانواده مقتول” به دیدار این خانواده بروند.