تبلیغات

ابراز دیدگاه مجری بی‌حجاب مصر درمورد زنان با حجاب جنجال آفرین شد

بسیاری از مصری‌ها برای حمایت از رضوی شربینی، مجری معروف تلویزیون مصر، که به خاطر اظهار نظر درباره روسری و حجاب مورد تحقیق و بازجویی قرار گرفته است به شبکه‌های اجتماعی روی آورده‌اند.

خانم شربینی که مجری یکی از برنامه‌های پربیننده تلویزیون غیردولتی سی‌بی‌سی است به خانم‌های محجبه توصیه کرد که حجاب خود را حفظ کنند و گفت آن‌هایی که حجاب دارند از کسانی که حجاب ندارند خیلی بهترند.

برنامه شربینی که مختص زنان است، او این حرف‌ها را در پاسخ به یک پرسش مطرح کرد.

شربینی که خود محجبه نیست در پاسخ به زنی که پرسیده بود اگر با پوشیدن حجاب احساس زیبایی نمی‌کند بهتر است چه کار کند گفت که “تو نزد خداوند از من برتری.”

این اظهار نظر باعث بروز مشاجره سختی شد و حالا بعضی‌ها از او به سازمان نظارت بر رسانه‌های مصر شکایت کرده‌اند و او را به نفرت‌پراکنی درباره زنان بی‌حجاب متهم کرده‌اند.

شکایت و پیگرد

وبسایت غیردولتی المصری الیوم روز ۱۳ سپتامبر گزارش کرد که شورای عالی قوانین رسانه‌ای مصر به کمیته شکایات خود دستور داده است که نظرات خانم شربینی را بررسی کند.

این شورا در ماه اوت ۲۰۱۹ تصمیم گرفته بود که برای نظارت بر برنامه‌های گفت‌وگومحور مذهبی، پزشکی و ورزشی مقررات جدیدی در نظر بگیرد و این پیگرد بر این خط مشی جدید شورا منطبق است.

وبسایت غیردولتی یوم۷ در آن موقع گزارش کرده بود که هدف از این مقررات “ایجاد مسئولیت‌پذیری رسانه‌ای، ارزش‌های اخلاقی و گفتمانی است تبعیض‌آمیز، خشونت‌آمیز و نفرت‌آمیز نیست.”

خانم شربینی بعدا در یکی از قسمت‌های برنامه‌اش بابت حرف‌هایی که زده بود عذرخواهی کرد.

وبسایت غیردولتی ایجپشن استریتس روز ۱۴ سپتامبر از قول او نقل کرد که “منظور من این بود که زنان محجبه بهتر از من و دیگر زنان بی‌حجاب به وظایف دینی خود عمل کرده‌اند.”

او در ادامه گفت که زنان بی‌حجاب افراد بدی نیستند و قصد او بی‌احترامی به آن‌ها نبوده است.

“من از رضوی شربینی حمایت می‌کنم”

چند هشتگ مختلف برای بحث بر سر این تصمیم شورای عالی ایجاد شد، از جمله “رضوی شربینی” و “من از رضوی شربینی حمایت می‌کنم”.

خیلی از کاربرانی که از این هشتگ‌ها استفاده می‌کردند مخالف این تصمیم بودند و می‌گفتند که او هیچ کار غلطی نکرده است.

کاربر MayssonnKhalaf@ با استفاده از یکی از این هشتگ‌ها نوشت که “او مستحق این همه حمایت است.”

کاربر amira_zahraan@ نیز در توییتی انگلیسی گفت “امروزه محجبه بودن در مصر کار سختی است چون فرصت‌های شغلی کمتری دارند و ورودشان به خیلی مکان‌ها ممنوع است. مرتب هم توسط دیگران قضاوت می‌شوند. رضوی فقط داشت از محجبه‌ها حمایت می‌کرد و کار بدی نکرد!”

کاربر fatmaahmedselim@ هم به زبان انگلیسی نوشت “وقتی حجاب در بعضی مشاغل، اماکن یا سواحل ممنوع شد، هیچ کس دست به اعتراض و شکایت نزد. برای کسی مهم نبود که ما چه زجری می‌کشیم. پس لطفا چون امروز از خواب بیدار شده‌اید و حال حجاب ندارید کسانی را که کار درست می‌کنند ساکت نکنید.”

و کاربر Rbadreldinn@ گلایه کرد که “او فقط از حقوق زنان دفاع کرد و زنان را تشویق کرد که کاری را انجام دهند که برایشان خوب است. با کسی که صدای ما را به گوشتان رساند این‌طور برخورد می‌کنید؟”

تحریک به خشونت

البته کسانی هم هستند که از سخنان خانم شربینی انتقاد کرده‌اند، مثل کاربری که گفته بود “قضاوت این که چه کسی بهتر است فقط کار خداست.”

نهاد ابو قمصان، وکیل و فعال حقوق زنان، شربینی را به قضاوت کردن دربره زنان بدون ‌حجاب متهم کرد. او به تلویزیون غیردولتی تِن گفت که شربینی از زبانی استفاده کرد که هدفش برانگیختن احساسات “نژادپرستانه، خشونت‌آمیز و آزاردهنده” علیه زنانی است که حجاب ندارند.