تبلیغات

انتقال ویروس کرونا از طریق مایع منی چقدر محتمل است؟

انتقال ویروس کرونا از طریق رابطه جنسی، سکس مقعدی و مایع منی چقدر محتمل است؟

انتقال ویروس کرونا از طریق مایع منی چقدر محتمل است؟

محققان دانشگاه شفیلد بر این باورند که در حال حاضر، شواهدی هر چند محدود از انتقال ویروس کرونا از مایعات بدن وجود دارد و بر اساس همین اصل، نمی توان به طور کامل احتمال انتقال ویروس از طریق مایع منی را رد کرد.
عصراسلام: طبق گفته های رئیس سابق انجمن باروری انگلیس، از آنجایی که تحقیق روی این موضوع محدود است، نمی‌توان احتمال آن را کاملا نپذیرفت. در این میان شواهدی دال بر این مساله وجود دارد که نشان می دهد ویروس کرونا در بیضه ها هم وجود دارند که انتقال ویروس از طریق منی را امکان پذیر می‌کند.
به نقل از دیلی میل، کووید-۱۹ از پروتئین اسپایک برای اتصال به پروتئین های ACE2 استفاده کرده و به سلول های انسان هجوم می آورند. این گیرنده، معمولا در مجاری تنفسی حضور دارد اما در قلب، عروق خونی، کلیه‌ها، کبد و بیضه‌ها هم ممکن است وجود داشته باشد.
یک مشاور و جراح اورولوژی در بیرمنگهام معتقد است: بیضه‌ها، گیرنده ACE2 را ابراز می‌کند که ویروس کرونا از آن برای دستیابی به سلول‌ها استفاده می‌کند بنابراین، این دلیل می‌تواند به وضوح توضیح دهد که بیضه‌ها ممکن است یکی از اهدف حمله ویروس کرونا باشند.
ویروس کرونا
ویروس کرونا
اما با این اوصاف، محققان تاکنون شواهد زیادی مبنی بر اثرگذاری کووید-۱۹ بر قدرت باروری مردان در طولانی مدت به دست نیاورده‌اند. اما به نظر می‌رسد با این یافته ها، می توان دلیل قابل قبولی برای نگرانی از باروری در مردان مبتلا به کووید-۱۹ عنوان کرد. این در حالی است که تحقیقات اولیه، فرضیه تأثیر ویروس کرونا روی هورمون‌های تناسلی یا کیفیت اسپرم را تأیید نمی‌کنند.
مطالعات دیگر نشان می‌دهد که ویروس بدون ایجاد آسیب، مدت‌ها در بیضه‌ها باقی می‌ماند و این مساله در ویروس‌های ابولا، زیکا و تب دنگ هم مشاهده شده بود.
بیضه‌ها یک نقطه ایمنی در بدن به شمار می روند که ویروس می تواند تا مدت ها در آن ماندگار بماند و بیماری‌های مختلفی را ایجاد کند. تاکنون شمار کمی از مردان مشاهده شده‌اند که با کووید-۱۹ در بیمارستان‌های چین بستری شده و وجود ویروس  در منی آنها گزارش شده است.
بعضی تحقیقات هم عنوان می‌کنند که تعداد اسپرم‌ها در مردانی که به کرونا مبتلا می شوند، پس از تشخیص کاهش می‌یابد. دانشمندان هنوز با قطعیت اعلام نکرده اند که درد بیضه‌ها می‌تواند علامت نادر ابتلا به کرونا باشد با وجود این، مواردی اندک از این علائم هم مشاهده شده است. دانشمندان بر این باورند که با توجه به این شواهد به طور قطع نمی‌توان ادعا کرد که ویروس کرونا از طریق مایع منی منتقل نمی شود و مطالعات بیشتری برای اثبات آن باید انجام شود.