تبلیغات

کدام کشورها رقابتی‌ترین اقتصاد را در جهان دارند؟

مجمع جهانی اقتصاد هر سال در گزارشی رتبه کشورهای مختلف جهان در زمینه رقابت‌پذیری اقتصادی را اعلام می‌کند؛ در گزارش امسال سنگاپور در رتبه اول جهان قرار گرفته است.

آمریکا که در گزارش پارسال رتبه اول را داشت حالا با تنزل رتبه در جایگاه دوم قرار گرفته است؛ هنگ کنگ، هلند و سوئیس در رتبه سوم تا پنجم قرار گرفته‌اند.

ایران در رتبه‌بندی امسال از مجموع ۱۴۱ کشور رتبه ۹۹ را کسب کرده که جایگاه آن نسبت به پارسال ۱۰ پله تنزل کرده است؛ از مجموع ۱۲ شاخص ارزیابی شده بهترین رتبه ایران مربوط به “اندازه بازار” است که در این زمینه رتبه بیست و یکم را داراست. جمعیت هشتاد میلیونی ایران به معنی آن است که این کشور می‌تواند از بازار وسیعی برای فروش تولیدات داخلی و وارداتی برخوردار باشد.

افغانستان در این رتبه‌بندی جایی ندارد.

در میان ده رتبه اول جهان، به غیر از آمریکا، رتبه کشورهایی نظیر سوئیس، ژاپن، آلمان و بریتانیا در مقایسه با پارسال تنزل یافته است.

▬ این مطلب را هم بخوانید:  کمترین نرخ رشد اقتصادی چین در ۲۸ سال گذشته

گزارش رقابت‌پذیری جهانی، توانایی کشورها در زمینه ارئه رفاه به شهروندان را مورد ارزیابی قرار می‌دهد؛ که این خود به استفاده کشور مورد نظر ار منابع وابسته است.

شاخص رقابت پذیری با اندازه‌گیری طیفی از قوانین، سیاست‌ها و عواملی می‌پردازد که تعیین کننده سطح رفاه اقتصادی “پایدار” کنونی و میان مدت است

در گزارش امسال ۱۴۱ کشور مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند که حدود ۹۸ درصد تولید ناخالص ملی کل جهان را شامل می‌شود.

رتبه آخر در این فهرست مربوط به چاد است.

ده کشور برتر جهان در زمینه رقابت پذیری اقتصادی
کشور امتیاز در سال ۲۰۱۹ امتیاز در سال ۲۰۱۸
سنگاپور ۸۴/۸ ۸۳/۵
آمریکا ۸۳/۷ ۸۵/۶
هنگ کنگ ۸۳/۱ ۸۲/۳
هلند ۸۲/۴ ۸۲/۴
سوئیس ۸۲/۳ ۸۲/۶
ژاپن ۸۲/۳ ۸۲/۵
آلمان ۸۱/۸ ۸۲/۸
سوئد ۸۱/۲ ۸۱/۷
بریتانیا ۸۱/۲ ۸۲
دانمارک ۸۱/۲ ۸۰/۶
منبع: مجمع جهانی اقتصاد

داده‌های استفاده شده برای ارزیابی کشورها در رتبه‌بندی مجمع جهانی اقتصاد برگرفته از آمارهای سازمانهایی نظیر صندوق جهانی پول، سازمان بهداشت جهانی و موسسات معتبری است که در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی فعالیت دارند.

▬ این مطلب را هم بخوانید:  آموزش ثبت نام در لاتاری گرین کارت آمریکا و دریافت اقامت دائم آمریکا

مجمع جهانی اقتصاد برای رتبه‌بندی کشورها در زمینه رقابت‌پذیری ۱۲ شاخص مختلف نظیر ثبات اقتصاد کلان، زیرساختها، بازار کار، بازار تولید، پویایی تجاری و توانایی در زمینه نوآوری را مدنظر قرار می‌دهد؛ هر شاخص بین صفر تا ۱۰۰ امتیازبندی شده است که در مجموع برای رتبه کلی از این شاخص‌ها معدل‌گیری می‌شود.

سنگاپور در مجموع توانسته از مجموع صد امتیاز ۸۴.۸ را کسب کند؛ هر چند این کشور درشاخصهایی نظیر ثبات اقتصاد کلان و بهداشت امتیاز کامل (۱۰۰) را کسب کرده است.

یکی از دلایل عملکرد خوب اقتصادی بعضی از کشورهای آسیایی نظیر سنگاپور و ویتنام در گزارش امسال، جنگ تجاری میان آمریکا و چین بوده است که به کشورهای دیگر مجال بهتری برای تجارت خارجی داده است.

رتبه ویتنام در مقایسه با گزارش پارسال ده پله ارتقا یافته و هم اکنون ۶۷ است.

با ادامه جنگ تجاری بین آمریکا و چین، شرکت‌های آمریکایی واردات خود را از چین، متوجه بازارهای جنوب شرقی آسیا نظیر ویتنام کردند چون تعرفه‌های جدید بر روی کالاهای چینی برای بسیاری آمریکایی‌ها مقرون به صرفه نبود.

▬ این مطلب را هم بخوانید:  گزارش کاربران: اخطار پلیس فتا به کاربران سایت های شرط بندی بصورت پیامک

رتبه هنگ‌کنگ در گزارش امسال رقابت پذیری اقتصادی در مقایسه با پارسال چهار پله ارتقا یافته است؛ هر چند این کشور هم اکنون با بحران سیاسی دست به گریبان است.

بریتانیا در این رتبه‌بندی رتبه نهم را به خود اختصاص داده است.

در گزارش امسال، مجمع جهانی اقتصاد نسبت به افزایش “عدم قطعیت” در پی بالا رفتن تنشهای تجاری و ژئوپولیتیک هشدار داده است که ممکن است سرمایه‌گذاری و زنجیره عرضه کالا را تحت تاثیر خود قرار دهد.

تبلیغاتcanonbet